Suomi tarvitsee sillanrakentajan

Ajankohtaista

Satavuotias Suomi tarvitsee nyt vahvaa arvojohtajuutta. On uskallettava asettua puolustamaan avointa ja sosiaalisesti oikeudenmukaista yhteiskuntaa ja tehtävä suoraselkäistä politiikkaa, johon kansalaiset voivat luottaa.  Luottamus ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana kannan suurta huolta siitä, että elintärkeitä palveluita ollaan vaarantamassa. Yhteiskunnan turvaverkko suojaa kansalaisia yksilöinä, mutta samalla se pitää koossa koko yhteisen Suomemme. Meillä on maailman paras yhteiskuntamalli, joka pitää murentamisen sijaan viedä myös muiden käyttöön.

Olen toiminut lukuisissa kansainvälisissä yhteistyötehtävissä. Haluan, että Suomi näkyy aktiivisempana toimijana osana monenkeskistä kansainvälistä yhteisöä ja yhteistyötä. Maailman monimutkaisiin ongelmiin ei löydy ratkaisuja katsomalla vain omia kengänkärkiä tai peruutuspeiliä.

Minulle Euroopan Unioni merkitsee erityisesti rauhan ja eurooppalaisten arvojen yhteisöä. Suomen kaltaiselle maalle on tärkeintä edistää vakautta kaikilla kansainvälisillä areenoilla.

Haluan, että myös SDP määrittelee taas  linjansa muuttuvassa tilanteessa ja avaa keskustelua rohkeasti Euroopan tulevaisuudesta.

Tasavallan presidentti ei toimi pelkästään ulko- ja turvallisuuspolitiikan, vaan myös kansakunnan arvojohtajana. Tällaisena aikana tarvitaan inhimillistä näkemystä ja maanläheistä otetta. Olen tehnyt työtä  koko elämäni kansalaisjärjestöissä ja politiikassa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden, ihmisarvon ja yhdenvertaisuuden puolesta. Yhteisellä työllä on monia unelmia ja tavoitteita saatu todeksi.

Minulle tärkeää on kansakuntamme eheys. Olen aina toiminnassani pyrkinyt rakentamaan siltoja sinne, missä niitä ei ole  ja vahvistamaan niitä siellä, missä ne horjuvat.

Minulta on kysytty eri tahoilta, olenko valmis lähtemään presidenttiehdokkaaksi ja toimimaan näiden asioiden puolesta.

  • Vastaan, että juuri näiden asioiden vuoksi olen käytettävissä.