Rauhallista joulua!

Eduskunta äänesti tänään viimeiset budjettiäänestykset. Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä ja muu oppositio teki satoja esityksiä, joilla olisimme joko muuttaneet leikkauspäätöksiä kohtuullisemmiksi tai peruuttaneet niitä kokonaan. Emme voi hyväksyä sitä, että näin mittavat leikkaukset ja esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumaksujen korotukset vaikeuttavat erityisesti lapsiperheiden, vanhusten ja paljon sairastavien ihmisten asemaa.

Hallituspolitiikan suurin virhe on, että tällaisessa työttömyystilanteessa työllisyyttä edistäviin toimiin ei riittävästi satsata, eikä talouspolitiikkaa valjasteta uusien työpaikkojen luomiseen. Erityisesti kannan huolta Helsingissä pitkäaikaistyöttömyydestä ja nuorten tilanteesta. Nuorten työllisyyteen ja koulutuspaikkoihin ei panosteta, vaan niistä päinvastoin leikataan.

Nyt tämän vuoden eduskuntatyö on kuitenkin lopussa. Kiitän kaikkia lukijoitani tuesta ja hyvästä palautteesta. Toivotan kaikille oikein rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2016!