SDP:n Tuula Haatainen: Olen käytettävissä Helsingin pormestariehdokkaaksi

Tiedote
Vapaa julkaistavaksi heti

Kansanedustaja Tuula Haatainen on käytettävissä SDP:n pormestariehdokkaaksi Helsingissä.

– Helsinki on rakas kotikaupunkini, joka on tarjonnut minulle paljon. Helsingin yliopistossa opiskelin maisteriksi työn ja perheen ohessa. Kaupunginvaltuustoon nousin itähelsinkiläisestä lähiöstä. Lähiöiden elämä on siivittänyt politiikan päätöksiäni valtuustossa, eduskunnassa ja toimiessani opetus- sekä sosiaali- ja terveysministerinä. Kansalaisjärjestötyöni kautta haluan pitää juureni vahvasti kiinni ihmisten arjessa. Haluan, että Helsinki on innostava, turvallinen ja tulevaisuususkoinen kaupunki, jossa ketään ei jätetä oman onnensa nojaan, kertoo Haatainen.

– Lapseni Helsingissä kasvattaneena tiedän, miten tärkeitä kaupungin tarjoamat palvelut ovat selviytymiselle. Olen ollut ajamassa ja päättämässä subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta sekä koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnasta. Lapsiperheiden arjen toimivuus on minulle sydämenasia, toteaa Haatainen.

-Helsingissä yksinelävät ihmiset joutuvat usein liian tiukille. Moni joutuu kantamaan suurta huolta ikääntyneistä vanhemmistaan, jotka asuvat yksin. Nuorilla pätkätyöt, pienet palkat sekä ahdas ja kallis asuminen tuntuvat kohtuuttomalta yhtälöltä. Helsingin asuntopolitiikan on tuettava parempaa ja kohtuuhintaista asumisen tasoa yksineläville ja lapsiperheille, korostaa Haatainen ja jatkaa:

– Tavallisen ihmisen, hoitajan tai myyjän palkoilla on voitava tulla toimeen myös Helsingissä.

– Helsinki on koulutus- ja kulttuurimyönteinen kaupunki. Tätä haluan vahvistaa ja laajentaa koskemaan koko kaupunkia – myös lähiöiden ihmisiä. Lasten tulevaisuutta ei saa määrittää jakautuminen hyviin tai huonoihin kouluihin asuinalueen perusteella. Kulttuuri tulee tuoda kaikkialle, ei vain Esplanadin puiston ympäristöön.

Haataisella on laaja kokemus ja näyttöä niin Helsingin kuin valtakunnankin politiikasta. Yli 20 vuotta kestäneellä poliittisella urallaan hän on toiminut laajasti erilaisissa tehtävissä. Kaupunginvaltuuston jäsenenä ja varapuheenjohtajana Haatainen on ajanut tavallisen helsinkiläisen asiaa. Kansanedustajana hän on työskennellyt etenkin opetus- ja sosiaali- ja terveysasioiden sekä ihmisoikeus- ja tasa-arvoasioiden parissa.

Haatainen on toiminut opetusministerinä vuosina 2003-05 ja sosiaali -ja terveys sekä tasa-arvoministerinä 2005-07. Haataisella on laaja johtamiskokemus. Hän on toiminut Helsingin kaupungin sivistys- ja henkilöstötoimen apulaiskaupunginjohtajana vuosina 2007-2012 sekä Kuntaliiton varatoimitusjohtajana vuosina 2012-15. Hän on valtakunnanoikeuden jäsen. Nykyisessä tehtävässään eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana Haatainen on toiminut vaalikauden alusta lähtien. Kansalaisjärjestöissä Haatainen on toiminut mm. Kirkon ulkomaanavun hallituksessa sekä syöpään sairastuneiden lasten (Sylva) yhdistyksen puheenjohtajana. Nykyisin hän on Ensi- ja turvakotien liiton puheenjohtaja.

Haatainen on toiminut aktiivisesti erilaisissa kansainvälisissä tehtävissä kuten EU:ssa, Suomen edustajana useissa YK:n kokouksissa sekä sosialidemokraattisten naisten kansainvälisen järjestön varapuheenjohtajana.

– Haluan nähdä Helsingin, jossa kaikki pidetään mukana. Tähän työhön minulla on vahva kokemus, osaaminen ja intohimo. Sitä tarjoan nyt kaupunkilaisten käyttöön, Haatainen summaa.

Lisätiedot:

Tuula Haatainen
Kansanedustaja (sd.), Sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja
tuula.haatainen@eduskunta.fi, p.  040 334 5813

 

Lisätietoja ja valokuvia median käyttöön: www.tuulahaatainen.fi