Tämä aika tarvitsee Miina Sillanpään periksiantamattomuutta

Tänään sunnuntaina lokakuun 1. päivänä liputetaan toista kertaa Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen kunniaksi. Miina Sillanpää toimi perustamansa Ensi- ja turvakotien liiton ensimmäisenä puheenjohtajana. Minulla on ilo ja kunnia jatkaa Miinan työtä, sillä toimin tällä hetkellä samaisen liiton puheenjohtajana.

Sillanpää oli Suomen ensimmäinen nainen ministerinä, kun hän hoiti sosiaaliministerin tehtäviä Väinö Tannerin hallituksessa 1926–1927. Ennen kaikkea Miina Sillanpää oli kuitenkin kansalaisvaikuttaja, jonka elämäntehtävänä oli parantaa työläisnaisten ja yksinäisten naisten asemaa.

Sillanpää vaikutti keskeisesti siihen, että Suomeen perustettiin ensikotien järjestelmä auttamaan vaikeuksissa olevia perheitä vanhemmuudessa ja elämänhallinnassa. Erityisesti tämä toiminta oli suunnattu yksinhuoltajaäideille.

Epävarmassa ja turvattomassa elämäntilanteessa elävien ihmisten puolustamisen lisäksi Miina Sillanpää puhuisi tänä päivänä myös ilmastonmuutoksesta ja siitä millaisen maailman jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Ilmaston lämpeneminen on otettava vakavasti. Olemme sen velkaa tuleville sukupolville.

Presidentti on arvojohtaja. On tärkeää kuunnella mitä hän sanoo ja mitä hän jättää sanomatta. Minä uskon tasa-arvoon, oikeudenmukaisuuteen ja inhimillisyyteen ja niitä tulen aina pitämään esillä, aivan kuten Miina Sillanpää omana aikanaan.