Tasa-arvossa takapakkia

Minna Canthin ja tasa-arvon päivä on ensimmäinen naiselle nimetty liputuspäivä Suomessa. Suomalaisen naisen kunniaksi liputetaan edelleen aivan liian harvoin.

Usein suomalaisen yhteiskunnan sukupuolten tasa-arvoa kiitellään. Kun asiaa tarkastellaan syvemmin, tasa-arvo ei enää olekaan itsestäänselvyys.

Työmarkkinoilla on yhä hyvin naisvaltaisia aloja ja hyvin miesvaltaisia aloja. Palkkaerot ovat työmarkkinoilla suuria eikä naisiin kohdistuvasta piilosyrjinnästä ole päästy eroon.

Suomessa on tasa-arvokysymyksissä otettu takapakkia.

Menneellä Sipilän hallituskaudella on menty väärään suuntaan. Vuoden 2015 hallitusohjelma on ensimmäinen sitten 1990-luvun alun, jossa ei ole lainkaan sukupuolten tasa-arvoon liittyviä kirjauksia.

Kiky-sopimus kurittaa erityisesti matalapalkkaisia naisia.

EU:n tasa-arvoinstituutin EIGE:n vuoden 2017 raportissa Suomen tasa-arvoindeksistä kertova osoitin notkahtanut päätöksenteon kohdalla.

Sukupuolten tasa-arvokysymyksissä ei ole otettu takapakkia vain Suomessa. Sama ilmiö näkyy tällä hetkellä monessa muussa Euroopan maassa.

Naisten aseman parantamisen eteen on työskennelty jo pitkään. Silti todellinen tasa-arvo on vielä saavuttamatta. Me tarvitsemme edelleen jatkuvaa vahvaa yhteistä rintamaa ja työtä tasa-arvon edistämiseen.

Lupaan jatkaa Minna Canthin hengessä työtä tasa-arvon puolesta joka päivä.

Blogini:
https://tuulahaatainen.fi/tasa-arvossa-takapakkia/ ‎